Saturday, 31 December 2011

HAPPY NEW YEAR 2012 :)

─▄███▄◕──◕▄██▄◕──◕▄███◕─◕▄███▄◕
◕▀──██◕─◕██──██◕───◕██◕─◕▀──██◕
◕──██◕──◕██──██◕───◕██◕─◕──██◕
◕─██◕───◕██──██◕───◕██◕─◕─██◕
◕█████◕──◕▀██▀◕───◕▄██▄◕◕█████◕


Bye 2011 , hai 2012 . rasa sekejap jea dah 2012 n aku dah 16 tahun , rasa baru semalam  jea belajar membaca n mengeja . hehe , nak tahu apa azam aku tahun 2012 niy ? jap erk :)

# Nak jadi anak yang baek , tak kuat melawan mama n ayah .
# insyallah nak belajar bersungguh-2 .
# tak nak gadoh-2 lagi ngan kawan or orang yang aku sayang .
# nak hidup bahagia bersama keluarga tercinta .
# nak boyfriend yang setia *gatalkan 
# hop aku akan lupa perkara yang buruk pada tahun 2011.
# nak jadi kawan dunia akhirat syafika mustaffa <3
# nak lupa kan seseorang yang dah tak perlu dalam hidup aku lagi .
# nak berubah peragai 
# N banyak lah lagi azam aku tahun 2012 . :)

Sunday, 25 December 2011

I MISS MY FRIEND :(

kawan-2 , aku rindu kat korang lah . eika , linda , pieka , farzana n yang laen-2 lah . dah lama kita tak jumpa kan ? korang tak rindu kat aku kea ? mesty rindu kan . aku rindu nak bergosip , nak bermanja ngan eika , nak gelak kuat-2 , nak kongke class kita abis-abisan n maki sape yang bajet sanggat tuh , nak kacau kau pieka n macam-2 lah lagi . sumpah rindu benda tuh semua . next year , mybe kita dah tak sama class lagi or ada yang nak pindah skolah laen . sedih sanggat korang . aku sedih hari tuh eika tiba-2 text aku , dye ckp ' che , eika rindu sanggat kat che . che dah tak ingat kat eika lagi kea ? ' time tuh tiba-2 air mata kau kuar . hmm :( kalau kta dah berpecah , aku dahtak thu nak share problem ngan sape lagi . kalau boleh aku nak kita sampai bila-2 bersama n tak akan lupa antara satu sama laen . aku dah anggap korang macam family aku dah weyh . kita pon dah kawan lama , dah paham kawan punya peragai . aku sayang sanggat kat korang semua . apape pon yang terjadi please jgan bergadoh okey , benda boleh selesai , kita selesai elok-2 okey . aku harap frindship kita akan kekal sampai bila-2 . iloveyoufriend <3

HOBI BARU CHE NADYA :)

korang , nak tahu tak apa hobi baru che nadya ? okey-2 che nadya bagi tahu . sekarang che nadya dah suka bertweet pada waktu pagi-2 buta n selalu senggat bertweet ngan new bestie che nadya ' fatin nazira ' . dye selalu teman che nadya time pagi-2 buta n selalu buat che nadya happy n tergelak sorang-2 . sumpah dye friendly . ' tapea , hanya kami berdua jea yang paham ' klau kitaorang tweet tak ada ayat tuh tak sah tweet kita orang . haha . dye suka sanggt ckp yang che nadya niy kuat typu . sumpah #sedih :( sumpah best gila bila tweet ngan dye . rasa aman jea dunia niy . sumpah tak tipu doe . kalau che nadya on twitter pon buka ada layan sape pon , layan si new bestie che nadya tu jea lah :) *kalau dye baca mesti dye bangga kan , haha . first time dye ckp kat che nadya ' iloveyou ' okey , che nadya terharu sanggt, bukan senang soerang kawan nak cakap iloveyou . seriusly aku sayang kau kawan . iloveyou kawan <3 :)

RESULT PMR :)

Now che nak cerita pasal result pmr che . sumpah sehari sebelom nak amek result tuh asyik terpikir pasal result jea . takot failed lah kata kan . tapi alhamdulillah result okey n membangga kan mama n ayah . sebernanya mcm tak percaya time first-2 tgok result tuh . tersenyum lebar lah che time tuh :) korang nak thu kea apa result pmr che ? tak pyah tahu lah erk . che hanya mampu bagi tahu yang result che ' okey ' n ' lulus ' . tak sia-2 che study selama niy . satu hari tuh che asyik menangis jea , terharu kata kan . first time tgok mama n ayah menangis terharu n first time sejak che besar niy ayah cium che . tapi kan , if member or org yang tak rapat ngan che , che tak ckp pon result yang betol . hanya family , bestie n orang yang che sayang jea thu apa result che seberna . tapi LIYANA ZAINAL pon tahu result che yang seberna . apape pon alhamdulillah   dapat result mcm tuh :)

Wednesday, 14 December 2011

PEXSYS YANG PALING AKU SAYANG :(


Elyn n Aina , sorry klau lepas niy hubungan kita dah tak macam dulu , mybe akan renggang . sorry snggat-2 okey , bukan sys nak hubungan kita renggang tapi dengan keadaan sekarang , peragai korang sekarang n macam-2 lah lagi akan buat hubungan kita renggang . sys pon ada dengan cerita yang korang dah ada orang sayang baru ( boyfriend ) , so , sys harap kekal lama hubungan korang tuh . sys memang tak bg korang couple , tapi spe jea sys niy nak halang korang kan , lagi pon korang selalu ckp ' bosan lah tak ada bf sys ' sunyi jea bila tak ada bf  ' bf bukan penghalang adek nk pmr lah ' . okey sys hanya mampu senyap jea bila korang ckp mcm tuh . sys tak bg korang couple sebab 1 . korang couple bukan nak bg thu sys , bila dah bergadoh n ada prob ngan bf korang , baru lah korang nak cari sys  , tanya sys mcam-2 . sys tak kesah korang nak tanya or suruh sys bg pendapat , tapi jgn lah time susah jea cari sys .  2 . korang akan punya lupa kan sys sikit demi sedikit . mulut korang jea ckp tak akan lupa  kan sys , tapi kenyataannya memang akan lupa . 3 . peragai korang akan berubah dengan sys . mybe korang tak akn sedar yang korang  layan sys dah laen bila korang couple . sys tak kesah korang nk couple or apa , tapi sys tak suka satu hari nanti adek-2 sys menangis sebab lelaki , sakit hati pasal lelaki n macam-2 lah lagi . kaka mana yang sanggup tgok adek dye menangis , sakit hati pasal lelaki . tak ada kan . hmm , lepas pada niy korang abis kan lah masa korang kat bf korang , bf penting dari pexsys kan . sokey , sys tak kesah semua tuh , korang kalau betul-2 rindu kat sys , text lah sys okey . insyallah sys akan reply text korang tuh . sys sentiasa tunggu text dari korang lepas niy . sys malas lah nak marah-2  jealous-2 lagi lepas niy , sys pkir sys niy dah besar dah nak masuk 16 tahun , so , kena lah paham perasaan orang sikit . lepas pada niy kalau lah kan kita dah tak ditakdir kan lagi jadi pexsys , mybe kita boleh jadi kawan tapi tak  serapat , semanja , sesweet time kita pexsys lah . korang still lagi boleh datang umah sys macam dulu . pintu umah sys sentiasa terbuka untuk kedatangan korang berdua . mama tuh asyik tanya pasal korang jea . sys  sanggup menipu mama ckp korang busy lah , korang tak ada kat sini lah n macam-2 lah lagi sys bg alasan kat mama , kang kalau sys cakap korang mlas nak datang umah mama dah sekarang , apa pulak perasaan mama nanti . sys sentiasa doakan kebahagiaan korang didunia dah akhirat nanti , sys sayang korang sampai bila-2 , sesaat pon sys tak akan lupa kan korang walaupon korang buat sys sakit hari , sedih , benggang n macam-2 lah lagi . <3

Saturday, 10 December 2011

10.12.2011 - HARI PALING SEDIH :(

Sumpah tarikh kat atas tuh hari yang paling aku sedih n kecik hati ngan orang yang aku sayang selama niy , aku ingat jumpe tady dapat eppy n lpas kan rindu kat dyeorang. tengok-2 dyeorang layan aku macam SAMPAH MASYARAKAT ! sys tahu kita dah lama tak text n contact , tapi perlu kea buat sys mcm tuh ? kalau penat pon jangan lah sys yang jadi mangsanya . sys faham adek penat kan , just ckp lah ngan sys , niy tak mcm apa ntah layan sys .

sorang oke lagi layan sys , yang lagi sorang tuh sumpah sombong nak MAMPOS ! tahu lah awak adek member time tuh kan , tapi jgn lah nak berlagak sanggat ngan sys  . time dengan kawan , sys suruh teman sys makan pon buat tak tahu jea kan , oke fine , sys ingat apa adek buat kat sys , sys sabar ok . sys pkir sayang  kat adek-2 sys jea . klau tak lama dah -..- 

sorry lah apa yang sys cakap niy buat adek-2 sys terasa kea marah n pape jea lah , tapi sumpah sys tak boleh nak simpan benda niy sorang-2 . time korang buat sys mcm tuh sys rasa nak menagis jea , tapi sys tahan sebab kat tempat awam , kalau kat situ tak ada orang , dah lama sys nagis . kat rumah pon sys try tahan lagi nak nagis , last-2 kuar jgak air mata sys niy . setitik air mata sys mengalir pasal korang , SYS TAK AKAN MAAF KAN ! sys cukup benci orang buat sys menangis , sebab nanti tak pasal-2 sys tak boleh nak maafkan . 

kalau boleh buat masa sekarang niy kita tak payah contact lah , biar sys elok sikit sedih n kecik hati ngan korang dulu , baru kita contact balik , tuh pon kalau sys still try nak maaf kan korang , kalau sys tak tahan sanggt , SORRY TO SAY LAH , KARANGAN 360 PATAH PERKATAAN AKAN MASUK KAT INBOX MESEJ FONE KORANG . hmm .

apa-2 pon sys tetap sayang korang walaupon korang buat kat sys macam-2 . sys niy senang sayang orang n SENANG BENCI orang , so , jgn bg sayang sys kat korang bertukar menjadi benci oke . sys harap korang dapat faham apa yang sys cakap niy .korang thu kan , sys tak suka orang yg sys sayang buat sys marah n jealous . hmm , iloveyou </3

Monday, 5 December 2011

BUDAK :)

Kita nak cerita niy , fokus tau . kita ada suka kat seorang budak niy . sejak dua menjak niy kita orang makin rapat . dulu just tegur-2 macam tuh jea , sekarang makin mesra pulak kita tengok , hehe . dye take care gyle pasal aku , niy yang aku makin suka kat dye niy . malam-2 kalau aku online dye lah peneman aku dah dye suka buat aku eppy n tersenyum sorang-2 depan lappy niy . budah-2 yang aku suka semua sekolah yang sama , tuh yang susah tuh nak layan , kang layan yang niy , yang tuh pulak jealous . hmm , aku eppy dapat kenal ngan kau budak <3 

HEYHEY :)

Heyhey , apa khabar stalker-2 semua . sehat ? dah lama kita tak update blog , rindu pulak kat blog niy :) act , sekarang niy malas nak online facebook , twitter n update blog . rindu kat stalker-2 yang terhebat . kita harap semua sehat-2 berlaka . yang mana tak sehat tuh cepat-2 lah mkan ubat tau . jangan biarkan sakit tuh merebak . kita niy pon baru jea lpas sehat demam . terseksa rasa bila demam . hmm , apapa pon kita rindu kat korang-2 semua :)