Saturday, 26 November 2011

Wednesday, 23 November 2011

PINDAH -..-



Today nak cerita pasal ' PINDAH ' mybe this month last duduk kat kuala lumpur . sumpah sedih time ayah bagi tahu yang tak lama lagi nak pindah sebab ayah kena kerja kat hospital kat mana , tak tahu lagi . elok-2 happy-2 ayah bg thu pasal tuh semua buat muka . lagi-2 aku lah . berat rasa hati niy nak tinggal kan kl niy tempat aku lahir . kalau ikut kan hati aku rela duduk sini sorang-2 yang laen pergy lah pindah . aku tak sanggup lah nak hidup kat tempat yang baru . aku akan try pujuk ayah n mama supaya tak pindah . bialah ayah kerja kat sana tuh . kalau parent pakse jgak aku pindah , terpakse lah aku pindah . nak buat macam mana kan , hmm , aku tahu dalam family aku , aku sorang jea yang sekolah lagi , yang laen dah kerja tapi kenapa tak tunggu aku dah abis sekolah baru pindah . niy semua dugaan bagi aku . 


If aku pindah nanti sape nak jaga babyboo aku ? sape nak jaga batu 2 aku ? sape nak jaga adek-2 aku , aina n elyn ? sape nak jaga kawan-2 aku ? aku duduk kat kl niy pon tak terjaga dyeorang semua . lagi-2 nanti aku pindah macam mana lah hidup dyeorang nanti . sumpah aka akan rindu dyeorang nanti . sekarang niy aku rindu dyeorang still boleh jumpe if tak selalu pon , nanti kat sana macam mana aku nak lepas kan rindu kat dyeorang , setakat dalam fone , fb , twitter , skype tak akan lepas rindu kau kat deyorang kecuali aku jumpe dengan dyeorang , baru rindu kau lepas . hmm . sumpah sedih nak tinggal kan orang-2 yang aku sayang . aku sayang sanggat-2 kat mybabyboo , mypexsys n myfriend . aku tak akan lupakan korang sampai mati :(


Aku tak tahu lah macam mana hidup aku nanti kat sana , sama atau tak sama macam kat kl . aku rasa mybe akan berubah teruk . apa-2 pon aku akan try pujuk parent aku supaya tak pindah , mintak-2 nanti hati perent aku lembut . doakan aku tak jadi nak pindah tau sape-2 yang baca niy . aku still menangis dari ayah bagi tahu nak pindah sampai lah sekarang . semua orang dalam umah niy badmood . aku tahu mama aku sedih tapi dye tahan kesedihan dye depan anak-2 dye . sape tak sedih sejak lahir duduk kl last-2 nak pindah tempat laen . sumpah sedih :(

Tuesday, 22 November 2011

SELAMAT HARI JADI MAMA :)



Selamat hari jadi mama yang kea tettt . semoga panjang umur n dimurah kan rezeki . thanx sebab dah jaga adek dengan sempurna selama adek hidup kat dunia niy . mama nak hadiah kea ? dah tua pon ank hadiah kea ? haha . joke-2 . untuk mama adek tak ada duit pon adek sanggup korek duit tabung untuk beli hadiah mama . #bajetjea . mama tunggu jea lah nanti , ada kejutan untuk mama yang dirancang oleh anak-2 kesayangan mama . apapa pon anak-2 mama sayang mama sampai nafas terakhir kitaorang . iloveyuo mama <3

ALHAMDULILLAH DAH BAEK :)

Alhamdulillah aku ngan dye tuh semakin baek , aku thu dye mana boleh nak gadoh ngan aku lama-2 . rindu nanti dye ngan aku . *bajetjea . aku sebagai kakak kena mengalah ngan dye . apa yang belaku pon aku tetap salah kan diri aku niy . tapi dalam bab niy memang aku yang salah . so , aku dah mintak maaf kat dye . terpulang kat dye nak maaf kan aku or tak . sejak dye dah ada BOYFRIEND aku tengok memang laen peragai dye . maklum lah bf dari penting dari pexsys . tuh semua aku tak kesah lah , asal kan dye orang bahagia dalam relationship . aku hanya mampu berdoa untuk dye orang . aku niy memang tak suka gadoh ngan orang , walaupon bukan salah aku , aku tetap salah kan diri aku niy . kalau bergadoh pon dapat apa ? tak dapat apapa pon kan . baek tak pyah gadoh , benda boleh bincang elok-2 kita bincang , jangan nak buat keputusan terburu-2 . nanti diri sendiri yang menyesal . apa-2 pon aku sayang kau sampai air nafas aku <3

Sunday, 20 November 2011

PUTUS HARAPAN :(

Now aku dah tak thu nak buat apa lagi ngan kau supaya kau maaf kan aku , dah berjuta kali aku mintak maaf kan kau , tapi apa yang kau mampu ckp 'oke' jea . serupa aku cakap dengan batu nisan jea . kalau kau betul-2 maaf kat aku , bagi jea tahu aku , jangan nak pendam dalam hati , aku boleh bagi masa untuk kau hilang kan marah kau tuh , aku tak akan ganggu hidup kau buat masa sekarang . kalau aku ganggu kau lagi bertambah sakit hati kau ngan aku , baek kita tak payah contact buat masa sekarang . hmm , aku rela tunggu marah kau tuh hilang . 


aku tahu kau jealous ngan capital A , tapi kau kena pkir juga yang aku niy jealous kea tak kau ngan capital T kesayangan kau tuh . aku tak penah nak jealous selama kau pexbro ngan capital T tuh . aku niy jenis paham perasaan orang . tak ada lah suka-2 aku jea nk jealous . klau nak ikut kan , kau lagi mesra ngan capital T tuh . boleh jumpa kat skolah . boleh lpak / rehat ngan dye . boleh balik ngan dye . aku ngan capital A just boleh apa jea . setakat text pon jarang . boleh kira seminggu berapa kali jea kitaorang text . so , kau kira beruntung tau aku tak penah nak halang kau mesra ngan capital T tuh . tapi kenapa kau nak jealous sanggt aku ngan capital A ? setakat kuar jea pon . aku dah ajak kau kan , kau yang taknak , so , terpulang lah kat kau . 


kita kalau dalam sebulan tak gadoh mesty tak sah kan . ada jea benda nak buat point bergadoh . aku pon tak paham lah weyh . kau cakap kau tak nak pakai fone lpas niy , sebab semua layan kau macam SIAL . ok , kalau dengan cara tuh kau nak lpas kan gram kat aku , lebih dari tuh aku boleh buat . kau tengok jea lah nanti . jangan menyesal sudah lah .apapa pon aku sayang kau :(

Saturday, 19 November 2011

SORRY :(

19.11.2011 hari yang semua perasaan datang kat aku . happy , sedih , benggang n bnyak lah lagi . yang happy nya . aku first time hang ngan adek gedik aku tuh n hang ngan kawan-2 faten . best lah jgak hang dengan dyeorang , semua friendly . kiat orang macam dah lama jea kenal . semua tempat kalau boleh nak pegy .kaki aku sumpah mcm dah nak tercabut . hang sampai tak sedar diri nak balik . apapa pon best hang ngan korang , laen kali kita hang lagi oke :) pasal sedih pulak , hmm . aku balik-2 jea rumah lepas hang , aku text lah si batu 2 aku tuh , 1 jam kemudian baru dye reply , aku membebel kat dye asal dye reply text aku lambat , dye reply text aku ok jea , buat penat aku membebel panjang-2 . tiba-2 dye ckp dye tak ada mood , dye sruh aku text ngan capital A . aku dah ajak dah mesty dye marah kat aku punya pasal hang tak ajak . aku dah ajak dye , dye yang taknak . so , ok lah kan , aku pon hang lah ngan capital A n member-2 faten . niat aku bkn tak nak bg thu dye yang aku hang sekali ngan capital A tapi aku thu mesty dye jealous punya , sbb tuh aku tak cakap ngan dye , last-2 dye thu yg aku hang ngan capital A . mybe dye marah lah kot . hmm , pas tuh dye tak reply text aku . aku pon hantar lah text panjang kat dye . lepas setengah jam dye pon reply text panjang jgak , dye cakap ' sys pun dh bnyak kli janji tak nak skit kan hati adek , tapi sekarang sys lebih kan a**a . adek thu adek tak selalu online , tapi jgn buat tak endah ngan adek , adek pon ada perasaan . adek selalu kena tipu kan . apa yg adek ada mesti a**a ada jgak . ok lah bye . pape adek mintak maaf . halal kan mkn minum adek selama niy . esok adek byar segala yg sys tlog toupkan adek ':( sumpah aku terus nagis baca text dye . hmm , aku thu aku salah dalam bab niy , sumpah aku tak lebih kan sape-2 pon , sama jea dua-2 aku layan . apapa pon aku tak nak break ngan kau batu 2 . ingat janji kita ok . sumpah aku tak akan ulang lagi kesalahan aku niy . aku sayang kau batu 2 . sebab aku salah , nanti aku hang ngan kau pulak erk . kita kuar pagi sampai malam . apapa pon aku tak nak gadoh ngan kau , benda boleh selesai dengan cara elok , bukan dengan cara mcm niy . aku nak satu jea kau ubah peragai kau . if kau marah kea jealous or apa , jangan nak simpan-2 dalam hati , terus jea cakap yg kau marah n jealous pasal apapa .sorry again batu 2 :(


* batu 2 tuh nama panggilan aku kat pexsys aku .

Friday, 18 November 2011

AMEK DARAH -..-



Tgok gambar kat atas tuh . benda yang paling aku benci sebab terseksa aku rasa . setiap kali aku pegy hospital mesty amek darah . dua tempat pulak tuh . hmm , doctor tuh suka betul ngan darah aku , sbb tuh asyik nak amek darah jea -.- alhamdulillah kali niy aku amek darah , aku tak pensan , selalunya aku pensan. ntah apapa kan aku niy .pelik sikit . aku kalau lepas amek darah comform 1 badan lemah . dah macam org nak mati bak kata mama aku . kenapa perlu sakit erk bila amek darah tuh ? lepas niy mesty punya kat tempat amek darah tuh lebam , buruk tahu tak lebam tuh .
apa-2 pon aku nak cakap amek darah sumpah sakit .-..-

Saturday, 5 November 2011

HOP CEPAT SEMBUH SAYANG :(



Sayang , sumpah i terkejut dengar yang you masuk hospital . rasa nak menagis pon ada bila i text you tnya you sakit apa sampai masuk hospital.you ckp you sakit apedint . hmm , sabar jea lah you .alhamdulillah dah selesai pembedahan . i hop you cepat sembuh tau sayang . i sentiasa doa yang terbaek untuk you  .take care , jangan lupa makan ubat tau . nnati if i ada masa i pegy melawat you ok :(

Thursday, 3 November 2011

DEMAM :(





D E M A M  ! aku paling tak suka demam , bg aku demam niy seksa gila sebab kena MAKAN UBAT ! semua yang aku buat semua tak kena . makan pon rasa mcm apa jea . padahal makanan tuh sedap . aku demam semua sbb kena hujan pas tuh tak mandy . hmm , yes ! mmng salah aku pon . mama cakap muka aku time demam pucat gila . hmm ,tak lama lagi lah tuh aku nak pegy . thanx mama sebab sehari suntuk jaga adek n layan kerenah adek , orang demam memang bnyak kerenah . To my babyboo , sorry malam niy kita tak boleh nk text n manjamanja . sumpah i tak larat nak buat apa-2 . sorry again :(

Tuesday, 1 November 2011

ILOVEYOU 1.11.11 :)

1.11.11 bersamaan hari selasa ,single to in relationship with ??? , pandai tak kitaorang pilih tarikh . :) act , dh lama dye mintak couple ngan aku , tapi aku saje tak nak terima dye lagi . sebab aku dh niat nak terima dye time 1.11.11 , senang sikit nk ingat anniversary nanti . hop , hubungan aku ngan dye kekal lama . kalau boleh nak sampai nafas terakhir . cehhwahh :) aminamin . tuh jea aku nak cerita kat stalker blog aku niy . byeap :)